Ash From Chaos

Egyik legérdekesebb és legkülonlegesebb projectunk kozé tartozik az ’’Ash From Chaos’’. A kiállitásra ugyanis egy üveg koporsóval készültünk Joe Corre-val aki a Sex Pistols managérnek Malcolm McLaren, és a világhirű divattervező Vivienne Westwood fia. Miután Malcolm McLaren elhunyt, Joe megörökolte a banda fellepő ruháit (amit amúgy édesanyja Vivienne tervezett) és minden más egyéb rendkívül értékes emléktárgyat. A kiállitással a globális felmelegedéssel jaró problemákra szerettük volna felhívni a figyelmet, így Joe tüntetes képpen nyilvánosan a Temze közepén egy hajón elégette az örökségét majd annak hamuit és maradványait elhelyezte a koporsóban és a masik három 120x120 centiméteres falikép-installációban. Az koporsó üveg paneljeire pedig a témával kapcsolatos illetve Sex Pistols inspirált szövegek kerültek kiaranyozva, mint peldául ’’Extincion’’ – Kihalás, ’’C-Ash From Chaos’’ – Kaoszból Hamu, illetve a Sex Pistols album - Anarchy in the UK, átköltve ’’Aphaty in the UK’’ – érdektelenség/Letargia/Aggodalom az Egyesült Királyságban. Joe Corre édesapjáról készitett arc szobrát is elhelyezte az alkotásban. Hogy a hangulatot jobban áterezze a nézőközönség, készult egy videó is ami a koporsó mögött került kivetitésre, ez a videó is megtekinthető a képek között.

 A kiállitás az egyik legismertebb londoni galériában a Lazinc Gallery-ben 3 hétig volt megtekinthető. A média is rendkívül felkapta a projectet, megjelentek cikkek összes nagyobb napilapnál es hírcsatornán. Késöbb árverésre került a koporsó 6 millió fontért, vagyis 2.2 milliárd Ft-ért. Interjú Joe-val es mégtöbb informació itt.

Üvegaranyozó - Tüköraranyozás Cégtáblák Cégér készítés egyedi Luxus kivitelezés www.GoldLeaf.hu Üvegaranyozás Aranyfüstel - Üveg aranyozás és Felületi Aranyozás
http://www.uvegaranyozo.hu

GOLDLEAF.HU - Üvegaranyozás Magyarország           info@goldleaf.hu