Aranyozott üveg cégtáblákat, üzletportálokat a mai napig lehet találni a 19. századból Párizs, London és szinte bármelyik nyugat-európai, amerikai és orosz nagyváros utcáin. Ez is mutatja, hogy milyen időtálló technikáról van szó. Kijelenthetjük, hogy a hagyományos eljárással készült aranyozott üveg-cégtábla akár 100 évig is megőrzi pompáját, míg az ehhez eleve fel sem érő, legjobb arany színű festékkel és/vagy matricával készített feliratozás egy-két év után kopásnak, fakulásnak indul.  A szemmel láthatóan olcsóbb megoldások már önmagukban is meghatározzák egy-egy vállalkozásról a tudat alatt kialakuló képet. Ha egy üzletet nem is fél vagy egy évszázadra előre tervezünk, a valódi aranyozások az állandóság, a megbízhatóság, és a magas minőség iránti igény érzetét keltik az emberekben.

 

Aranyozás, Felületi aranyozás

   

   A történelem során az aranyozás nagy jelentőséggel bírt a pompa művészetében a barokk idején, majd később a szecesszió korában ismét előtérbe került. A 19. században a címfestő szakipar egyik fontos alapanyagává lépett elő az arany. A mai napig nem találtak ki olyan festéket, vagy pótlóanyagot, aminek az aranyhoz fogható hatása és minősége lenne. Aranyozáshoz arany lapokat, úgynevezett „aranyfüst”-öt használunk, amivel a különböző formájú és anyagú tárgyak arany bevonatát készítik évezredek óta. Ez a lehelet vékony, akár 100 nanométer vastagságú aranylemez kézi kovácsolással készül. Rézzel, ezüsttel, platinával, ónnal stb. ötvözve különböző színárnyalatokat kaphatunk, ezeknek az "lapcsokáknak" felragasztása különleges szakértelmet igényel.

Legfrissebb munkáim

Utoljara frissitve: 2019.02.20

ISABEL - Mayfair, London

Üveg aranyozás 22kt és 24kt-os arannyal 

Kiállitás - Mayfair London

Aranyozott koporsó és üveg táblák Vivienne Westwood fia - Joe Corré kiállitására. Lazinc Gallery

George PRAGNELL ékszerüzletek

Üzlet portál kialakitása és aranyozása 3 Angliai városban. 

faczanyi gyogyszertar Kobanyan
Pastificio Defilippis Torinoban, Olaszország
Moulin de la Vierge Cukrászda Párizs
Feathers angol pub.jpg

Üvegcímtáblák, Üvegaranyozás

   A kézzel festett és aranyozott, tipográfiában változatos feliratok, úgynevezett “üvegcímtáblák” a 19. század második felében rendkívül népszerűek voltak világszerte. A címfestő szakma a fénykorát élte, általuk az üzletek portáljaira több figyelem irányult. Magyarországon a II. Világháborúig nagyon sok üzletportál, cégtábla készült e technológia segítségével, de sajnos a háborút követően előálló üveghiány és a társadalmi rendszer változása miatt nehezen vagy egyáltalán nem volt kivitelezhető e mesterség gyakorlása. A 20. század második fele, főleg az utolsó harmada a nyomdaipari eljárások és lehetőségek bővülésével, valamint a kereskedelem szerkezetének drasztikus átalakulásával a címfestő mesterek és tudásuk szinte teljes eltűnéséhez, feledésbe merüléséhez vezetett a 21. század elejére.

Üvegaranyozó - Tüköraranyozás Cégtáblák Cégér készítés egyedi Luxus kivitelezés www.GoldLeaf.hu Üvegaranyozás Aranyfüstel - Üveg aranyozás és Felületi Aranyozás
http://www.uvegaranyozo.hu

GOLDLEAF.HU - Üvegaranyozás Magyarország           info@goldleaf.hu